Het rijbewijs

Om goed mee te kunnen komen in het dagelijkse verkeer, wordt er veel van een bestuurder verwacht. Om deze reden is de keuze voor een goede rijopleiding heel belangrijk. Autorijschool Rijmetmij weet wat er van jou als toekomstig bestuurder wordt verwacht.

Wanneer mag je autorijden?

Vanaf je 16,5e mag je volgens de wet autorijles volgen. Voordat je praktijkexamen kunt doen, moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen bij het CBR. Als je daarvoor slaagt, ontvang je van het CBR een theoriecertificaat. Dat certificaat overhandig je samen met enkele andere documenten (zie onder het Praktijk examen), bij het begin van het praktijkexamen aan de examinator. Je mag alleen theorie-examen doen als je minimaal 16 jaar bent.
Theorielessen kun je volgen bij een rijschool, maar je kunt de theorie ook bestuderen d.m.v. boeken, CD of DVD. Wat voor jou de juiste leermethode is, kun je het beste zelf bepalen."Wij adviseren je om in het begin van je opleiding je theoriecertificaat te halen, zodat je op het moment dat je in de
auto stapt al het een en ander van de spelregels kent. Dit betekent dat je dan een stuk makkelijker door de praktijklessen heen rolt.

Volgende pagina >>>